Färnsjörepan 2/Mars 2024

FÄRNSJÖREPAN:  2011 firade Filipstad 400 års jubileum. Det kändes självklart att fira vår lilla stads jubileum var att utlysa en 400 meters tävling på Färnsjön i vår stad. Tävlingen blev snabbt en  återkommande succé. 

Har ni ett fordon som ni tror passar in i tävlingen ( äldre veteran och tävlingsfordon, hot-rods )? Testa med att skicka in en anmälan för granskning.

Ni kommer inte att kunna välja startnummer själva utan blir tilldelade dessa i turordning. Vi utökar även i år med möjligheten för er med USA fordon att få tävla med bilar fram till och med 1973.  OBS… DETTA GÄLLER ENDAST USA BILAR ! För övriga fordon ligger gränsen fortfarande kvar t.o.m 1969. Har ni en rolig, udda bil som är nyare så sök, vi kan ge dispense.

Vill ni tävla med ett fordon utan traditionella hjul som inte passar i Bil eller i klassen 2-3 hjul  så kan ni få dispens att få vara med utom tävlan för skoj skull. t.e.x modifierade gräsklippare, motorsparkar motordrivna badkar eller andra fantasifulla skapelser..
( Tävlingen gäller ej för traditionell Mc- Cross, 4-hjulingar eller Snöskotrar ).

Tid:  Den 2 / Mars 2024. Tävlingen startar kl: 11.00 Tävlande bör vara här för incheckning redan kl 08.00-09.00  och färdiga senast kl 10.30

Hitta hit: Inför tävlingsdagen kommer alla infarter till Filipstad att vara skyltade till tävlingsområdet. ( se karta och gps kordinater längre ner ).

Entréavgift: Det är valfri entré för alla besökare, man betalar vad man tycker det är värt i våra tunnor som är utställda på tävlingsområdet. Vill ni att tävlingen skall komma tillbaka som ett årligt event? Ja då lägger ni en slant i tunnan 🙂

Startavgift:  Startavgiften för de tävlande är på 400 kr och skall vara betald före start vid inskrivningen. Betala med Kontanter eller med Swish.

Säkerhet & Miljö: Inga passagerare är tillåtna. (gäller ej för Mc med Sidovagn & Burkslav) Heltäckande klädsel, hjälm och handskar är ett krav. I den mån det går skall rutor vara stängda och kroppsdelar hållas på insidan av fordonet. Tävlande kör på egen risk, försäkring finns för skada på annan person eller egendom.  Finns bälte i fordonet bör det användas.  Alla måste ha ett heltäckande oljeskydd under sina fordon.
I Anmälningsformuläret kan ni läsa mer om vårt reglemente och även om det nya GDPR .

Åldersgränser och fordonskrav: Ni måste ha ålder och laglig rät att framföra ert fordon. Vi ställer inga krav på att fordonet skall vara registrerat eller kontrollbesiktat men det är er skyldighet att fordonet kan framföras på ett säkert sätt!

Parkering:
Parkering kommer endast att vara tillåten på en sida av de närliggande gatorna: Kalhyttevägen och Gamla Karlstadvägen för att underlätta framkomlighet för utryckningsfordon.

Servering: Vi kommer som vanligt att ha försäljning av mat och dryck under dagen
i anslutning till Depån.

Covid19: Vi ser framåt och hoppas på en tävling där vi alla kan träffas och umgås utan hot för nuvarande pandemi. Tävlingen planeras att köras publikfri i fall vi inte ser några lättnader från folkhälsomyndigheten och dess strikta restriktioner för evenemang.

Anmälan:  Som tävlande anmäler ni er från  länken i huvudmenyn… Är du minst 18 år och vill tävla i våra evenemang? Var ute i god tid, med tidigare erfarenhet går platserna åt som smör i solsken! ps/ glöm inte att skicka in bilder på ert fordon och följ era medtävlande på vår facebook sida.

Karta hitta till Färnsjörepan 
(klicka på kartbilden)
Karta hitta hit

Karta via Hitta.se  KARTA

GPS Kordinater:

RT90: X: 6622196, Y: 1406480
WGS84: Lat N 59° 42′ 32″Lon E 14° 8′ 37″
Decimal: 59.7090, 14.1435

Har ni planer på övernattning i Filipstad?
Då finns det några förslag här nedan:

http://www.hotellhertigkarl.se
http://www.kjortelgardensturistboende.se
http://www.brattforsherrgard.se
http://www.munkeberg.com
http://www.filipstadmotell.com

 

 


Lämna ett svar