Om oss

Vi är ett gäng motorintresserade som ligger bakom föreningen Hjulhälja.

Hjulhälja är en intresseförening med inriktningen att arrangera motorevenemang i Filipstad med nostalgisk inriktning.

Filipstad har gamla motortraditioner och ansågs vara en aktoritet från 40 talet fram till slutet av 70 talet när det gäller att arrangera motortävlingar. De tävlingar som kördes var backtävlingen LÅNGLIALOPPET, en tävling uppför de branta backarna upp mot Storhöjden. LÅNGLIALOPPET kördes ett par år  i slutet av 40 talet och något år in på 50 talet.

Filipstads motorklubb bjöd också in till istävlingar på sjön Daglösen. bantävlingarna på is förekom ända in till slutet av 70 talet ofta med  SM  status.

Hjulhäljagänget återupptog Långlialoppet 2007. Tävlingen är en nostalgisk motortävling för bilar och motorcyklar i huvudsak äldre än 1969 års modell. Det gäller även för de andra tävlingarna som vi arrangerar.

Föreningen arrangerar för närvarande 4 st populära motorevent.

LÅNGLIALOPPET:  402 meter backtävling.

FÄRNSJÖREPAN:    402 meter rakt fram på is.

HOT ROD RUMBLE: En bantävling i grusgropen vid Flottuvan.

Hjulhäljas Youtubekanal hittar ni här:

FÄRNSJÖREPAN:  2011 firade Filipstad 400 års jubileum. Det kändes självklart att fira vår lilla stads jubileum var att utlysa en 400 meters tävling på Färnsjön i staden. Tävlingen blev en succé och kördes även 2012. Den har kommit för att stanna och ingår nu som ung tradition även kommande år.

HOT ROD RUMBLE: Sideways in the dirt. är vår senaste tävling. Den hade premiär den 6 Oktober 2012. Det är en rundbana i Flottuvans grusgrop på FMK:s tävlingsbana. Den blev en klockren succé och kommer att fortsätta som en hösttävling i framtiden.

Alla tävlingarna går under regularitets reglementet, vilket innebär att var och en av de tävlande åker två individuella åk, den som får den minsta differensen mellan åken vinner.

mvh: Hjulhäljagänget.

Hjulhälja kontaktpersoner

information / Ekonomi: / Ulf Tranberg 070-594 39 43

Media / Tävlingsanmälningar: 
Mobil efter kl 16.00 070-523 47 74

 Kontaktformulär

Kontakta oss

 

Verification


Lämna ett svar