Långlialoppet BACK TO BASIC

Långlialoppet Back to Basic

Nytt Reglemente 2019.
Långlialoppet arrangeras av den ideella föreningen Hjulhälja i Filipstad.

Varför förändringar? 
Föreningens syfte är att främja och bevara Filipstads motorhistoria. Därav det nya beslutet med ett helt nytt reglemente för Långlialoppet som är en tävling som nu skall bevaras som strikt nostalgisk tävling.
OBS ! Alla andra tävlingar i hjulhäljas regi
kommer att vara oförändrade

3 helt nya klasser till 2019.
(1) Hot-Rod
(2) Historisk Racing Bil
(3) Historisk racing MC

Anmälningar t.o.m 9/7 

 

 

(1) Klass Hot-Rod: Här gäller traditionell gammal Amerikansk Hot-Rod upp till 1937, EJ RATRODS. Bilen kan vara tillverkad med nyare delar/material än det var ursprungligen. Original eller replika spelar ingen roll bara den inte ser ut att vara nyare än 1937. Gärna med Diagonaldäck och absolut inga billet / nya fälgar.

(2) Klass Historisk Racing Bil: Här gäller det gamla klassade racingbilar, original eller replika. Alla typer av tävlingsbilar tillverkade före 1973 är tillåtna.

(3) Klass Historisk Racing MC: Här gäller det gamla klassade tävlingsmotorcyklar, original eller replika. Alla typer av Tävlings-MC är tillåtna tillverkade före 1973, Gäller även Mc med sidovagn.

Kostnad: Anmälningsavgift för alla tävlande är 300 kr och betalas på plats vid anmälan/ inskrivning. Entrèavgifterna är som vanligt valfria och betalas i våra ”tunnor” vid entrén.

Buss för publik: Veteranbussarna kommer att gå under tävlingsdagen tur o retur Filipstads Busstation-Långlialoppet med start från kl: 10.00 med avgång i 1/2 timmen. Biljettpris 20 kr/pers som betalas i bussen

Tänk så här vid anmälan: För hotrodklassen, Bilen skall passa in på ett svartvitt fotografi som togs någonstans mellan 1920-talet och början av 60-talet. För övriga klasser gäller samma sak men med den skillnaden att fordonet skall passa in på ett foto ej nyare än tidigt 70-tal. Inget modernt “bling-bling” passar in här!

All-in: Vi kommer att utse en eller fler deltagare med priset All-in, Det går till den/dom deltagare som även klär sig tidsenligt till sitt fordon

VIKTIGT! Vi arrangörer för Långlialoppet förbehåller oss rätten att gallra bland anmälningarna eller att ge dispens för vissa fordon eller årsmodeller som vi anser passar in för att tävlingarna skall få rätt karaktär. Ingen anmälan godkänns utan fordonsinformation samt fordonsbild.

Efterfest.  På kvällen efter tävlingen den 20/7  är det mellan kl: 18-01 ett ”AfterRace” ! . Det blir på Big Hill Lodge, Restaurang, Bar & Café belägen på vackra storhöjden i Filipstad bara ett ”stenkast” från tävlingen Långlialoppet!  Big hill lodge kommer att erbjuda möjlighet till förköp och  naturligtvis finns här en bar med rättigheter!  Det blir Country-Blues-Bop- Rockabillybandet Minnesota Moliners som gästar Filipstad och Big Hill Lodge på kvällen efter Långlialoppet.
Mer info om kvällen på Big Hill Lodge kommer inom kort. 

Motorträff i hela Filipstads Centrum.  Söndag den 21/7 mellan kl: 10-15 är hela Filipstads centrum reserverat och avspärrat för en motorträff i all enkelhet.  Hit är alla välkomna med sina entusiastfordon,  gäller Bil, Mc & Moped mm eller varför inte något annat kul som ”brummar”!  Är ni en Motorklubb / Förening så passa på att kontakta Hjulhälja i god tid för en gemensam platsreservation. Det blir b.l.a Filmvisning, Tävlingar och Live på Stora scen med Country/blues/Bop bandet Minnesota-Moliners.

Har ni planer på övernattning i Filipstad?
Då finns det några förslag här nedan:

Ny till denna lista för billigt boende är Big Hill Lodge
Här finns stugor med ca 15 bäddar, 10 Husbil- & Husvagnsplatser med och utan el
samt tältplatser… Endast ett stenkast från Långlialoppet!

http://www.bighilllodge.se
http://www.hotellhertigkarl.se
http://www.kjortelgardensturistboende.se
http://www.brattforsherrgard.se
http://www.munkeberg.com
http://www.filipstadmotell.com


This entry was posted in Anmälan, Långlialoppet, Om oss. Bookmark the permalink.

Comments are closed.