PIONJÄRERNA Svensk hot rod och kustomhistoria

Detta får ni inte missa!

PIONJÄRERNA Svensk hot rod och kustomhistoria.
Dagen efter Långlialoppet, Söndagen den 21/7 under Hjulhäljas Motorträff  visar Hjulhälja Filmen Pionjärerna av Dan Nilsson . Dan kommer själv att kl 11.45 först berätta lite om sin film innan den startar kl 12.00.
Vår Entré kommer som vanligt att vara valfri ! 🙂  Välkommen till Folketshus Biograf.
 

I filmen får vi möta ett antal svenska pionjärer som på ett personligt sätt berättar sina egna upplevda historier om den intressanta hot rod och kustomvärlden. De blev inspirerade av den amerikanska ungdomsrevolten som tog fart i mitten av 40-talet. Vi tar del av de olika svenska utvecklingsfaser som tog sin början redan tidigt 50-tal, och som i olika generationer har förändrats. En kulturform som fortfarande är högaktuell. Vi får även följa ett kustombygge från idé till färdig bil. Pionjärerna träffar vi öga mot öga, samt får en inblick i deras personliga och kreativa ateljé/verkstadsrum.
 
Skådespelare
Lennart Djurberg, Janne Belander, Sillarna, Maud och Sven Sandberg, Olle Thorslund, Bo Bertilsson, Perry Ahlgren, Johan Djurberg, Christer Karlsson, Tom Andersson, Ola Thorslund, Göran Ambell, Stefan Rydow, Charlie Hagström och Nicklas Henriksson
 
Regissör
Dan Nilsson
 
Distributör
DEon bildproduktion

This entry was posted in Information. Bookmark the permalink.

Comments are closed.