Långlialoppet 2016

 

Långlialoppet

Depå Långlialoppet

Långlialoppet : Långlialoppet är en backtävling med mångårig tradition som har körts sedan 40 talet i Filipstad. Har ni ett fordon som ni tror passar in i tävlingen (äldre veteran och tävlingsfordon, hotrods)? Testa med att skicka in en anmälan för granskning.

Tid: Den 21/ Maj 2016. Tävlingen startar kl: 11.00 Tävlande bör vara här för incheckning redan kl 08.00 och klara kl 10.00

Hitta hit: Inför tävlingsdagen kommer alla infarter till Filipstad att vara skyltade till tävlingsområdet. ( se karta och gps kordinater längre ner ).

Entreávgift: Det är valfrfri entré för alla besökare, man betalar vad man tycker det är värt i våra tunnor som är utställda på tävlingsområdet. Vill ni att tävlingen skall komma tillbaka som ett årligt event? Ja då lägger ni en slant i tunnan 🙂

Nytt 2016: Tidpunkten för tävlingen är flyttad till den 21/5 . Mc åkarna kör först i varje heat för att få bästa möjliga bana, Prispallen kommer att bestå av 3 klasser Mc 2 & 3 hjul, Bil old-style upp till 49 och Bil Classic från 50 och upp. Tävlingsledningen kommer i år  att nyttja rätten till att diskvalificera förare som inte framför sitt fordon på ett säkert sätt som inte innebär fara för sig själv eller andra.

Säkerhet: Inga passagerare är tillåtna. Heltäckande klädsel, hjälm och handskar är ett krav. I den mån det går skall rutor vara stängda och kroppsdelar hållas på insidan av fordonet. Tävlande kör på egen risk, försäkring finns för skada på annan person eller egendom. Tävlingsledningen kommer att nyttja rätten till att diskvalificera förare som framför sitt fordon på ett vårdslöst sätt med risk för att skada sig själv eller andra.

Servering: Vi kommer som vanligt att ha försäljning av mat och dryck under dagen
i anslutning till Depån och mitt i S-kurvan.

Anmälan: Som tävlande anmäler ni ert fordon före 1969 från länken i huvudmenyn… Är du minst 18 år och vill tävla i våra evenemang? Var ute i god tid, med tidigare erfarenhet går platserna åt som smör i solsken! Vi som arrangör gör en granskning av ert fordon samt förbehåller oss rätten att gallra bland anmälningarna. Anmälningsavgiften är valfri och betalas kontant vid incheckningen där tävlande även bjuds på morgonfika. ps/ glöm inte att skicka in bilder på ert fordon och följ era medtävlande på vår facebooksida.

Tävlingen: Tävlingen kommer i år att ha en gemensam depå vid start både för bilar och MC. Inga dragfordon eller kärror kommer att tillåtas i startdepån. Parkering för följdfordon sker vid Hoppbackens parkering strax innan startdepån. Detta för att de tävlande lättare skall kunna delta både som publik och tävlande. Vi kommer att att starta i mindre grupper. Antalet fordon i varje grupp kan variera beroende på antalet startande.

Tävlingens genomförande kommer inte att ändras,

Mc-Heat 1/1
Bil-Heat 1/1
Banan prepareras samt vid behov.
Mc-Heat 2/2
Bil-Heat 2/2

Koordinater
WGS 84 (lat, lon):
N 59° 43.754′, E 14° 11.437′
WGS 84 decimal (lat, lon):
59.72924, 14.19062
RT90:6624383, 1409180SWEREF99 TM:6621535, 454487

Kommentera