Långlialoppet Back to Basic 29/5 2021

Långlialoppet

Depå Långlialoppet

Långlialoppet : Långlialoppet är en backtävling med mångårig tradition som har körts sedan 40 talet i Filipstad. Har ni ett fordon som ni tror passar in i tävlingen (äldre veteran tävlingsfordon, hotrods)? Testa med att skicka in en anmälan för granskning.

Tid: Den 29/Maj 2021. Tävlingen startar kl: 11.00 Tävlande bör vara här för incheckning redan kl 09.00 och klara kl 10.00

Hitta hit: Inför tävlingsdagen kommer alla infarter till Filipstad att vara skyltade till tävlingsområdet. ( se karta och gps kordinater längre ner ).

Entreávgift: Det är valfrfri entré för alla besökare, man betalar vad man tycker det är värt i våra tunnor som är utställda på tävlingsområdet. Vill ni att tävlingen skall komma tillbaka som ett årligt event? Ja då lägger ni en slant i tunnan 🙂

 

Tävlingens syfte: 
Föreningens syfte är att främja och bevara Filipstads motorhistoria.
Därav det nya beslutet med ett helt nytt reglemente för Långlialoppet
som är en tävling som nu skall bevaras som strikt nostalgisk tävling.

Klasser:
(1) Hot-Rod
(2) Historisk Racing Bil
(3) Historisk racing MC

(1) Klass Hot-Rod: Här gäller traditionell gammal Amerikansk Hot-Rod (ej ratrod) upp till 1937,
Bilen kan vara tillverkad med nyare delar/material än det var ursprungligen.
Original eller replika spelar ingen roll bara den inte ser ut att vara nyare än 1937.
Gärna med Diagonaldäck och absolut inga billet / nya fälgar.

(2) Klass Historisk Racing Bil: Här gäller det gamla klassade racingbilar, original eller replika. Alla typer av tävlingsbilar tillverkade före 1973 är tillåtna.

(3) Klass Historisk Racing MC: Här gäller det gamla klassade tävlingsmotorcyklar, original eller replika. Alla typer av Tävlings-MC är tillåtna tillverkade före 1973, Gäller även Mc med sidovagn.

Tänk så här vid anmälan: För hot-rodklassen, Bilen skall passa in på ett svartvitt fotografi som togs någonstans mellan 1920-talet och början av 60-talet. För övriga klasser gäller samma sak men med den skillnaden att fordonet skall passa in på ett foto ej nyare än tidigt 70-tal.

VIKTIGT! Vi arrangörer för Långlialoppet förbehåller oss rätten att gallra bland anmälningarna eller att
ge dispens för vissa fordon eller årsmodeller som vi anser passar in för att tävlingarna skall få rätt karaktär.
Ingen anmälan godkänns utan fordonsinformation samt fordonsbild.

Covid19: Vi ser framåt och hoppas på en tävling där vi alla kan träffas och umgås utan hot för nuvarande pandemi. Tävlingen planeras att köras publikfri i fall vi inte ser några lättnader från folkhälsomyndigheten och dess strikta restriktioner för evenemang.

Säkerhet & Miljö: Inga passagerare är tillåtna. Heltäckande klädsel, hjälm och handskar är ett krav. I den mån det går skall rutor vara stängda och kroppsdelar hållas på insidan av fordonet. Tävlande kör på egen risk, försäkring finns för skada på annan person eller egendom. Tävlingsledningen kommer att nyttja rätten till att diskvalificera förare som framför sitt fordon på ett vårdslöst sätt med risk för att skada sig själv eller andra.
Alla måste ha ett heltäckande oljeskydd under sina fordon på depåplats.

Servering: Vi kommer som vanligt att ha försäljning av mat och dryck under dagen
i anslutning till Depån och mitt i S-kurvan.

Anmälan: Som tävlande anmäler ni ert fordon före 1973 från länken i huvudmenyn… Är du minst 18 år och vill tävla i våra evenemang? Var ute i god tid, med tidigare erfarenhet går platserna åt som smör i solsken! Vi som arrangör gör en granskning av ert fordon samt förbehåller oss rätten att gallra bland anmälningarna. Anmälningsavgiften är valfri och betalas kontant vid incheckningen där tävlande även bjuds på morgonfika. ps/ glöm inte att skicka in bilder på ert fordon och följ era medtävlande på vår facebooksida.

Tävlingen: Tävlingen kommer i år att ha en gemensam depå vid start både för bilar och MC. Inga dragfordon eller kärror kommer att tillåtas i startdepån. Parkering för följdfordon sker vid Hoppbackens parkering strax innan startdepån. Detta för att de tävlande lättare skall kunna delta både som publik och tävlande. Vi kommer att att starta i mindre grupper. Antalet fordon i varje grupp kan variera beroende på antalet startande.

 

Koordinater
WGS 84 (lat, lon):
N 59° 43.754′, E 14° 11.437′
WGS 84 decimal (lat, lon):
59.72924, 14.19062
RT90:6624383, 1409180SWEREF99 TM:6621535, 454487

Lämna ett svar